Begin 1995
Eind 1995
Medio 1998
Eind 2000
Eind 2001
Medio 2004
2005
2007 - 2008
Medio 2008
2010
Medio 2011
Eind 2012
Medio 2013
Begin 2014
Begin 2015
Begin 2017
Eind 2018
Begin 2020
Begin 1995

De start van ons verhaal

Op het pand aan de Lange Hezelstraat 101 in Nijmegen prijken nog altijd de ‘vreemde’ vogels in Jugendstil. De vogels zijn de inspiratiebron voor het logo van Hezelburcht, het bedrijf dat Marc Guelen start in 1995. Vanuit het zelfstandig ondernemerschap zijn vanaf de keukentafel de eerste stappen gezet.

Eind 1995

Eerste werknemer van Hezelburcht

Een mooi moment om bij stil te staan! De eerste officiële werknemer van Hezelburcht wordt eind 1995 aangenomen door Marc Guelen. Met een focus op de Industrie en ICT gaat Marc samen met zijn eerste werknemer op pad om de eerste klanten van Hezelburcht te acquireren in het Nijmeegse. Mooi om te zien dat diverse bedrijven, sinds het prille begin, nog steeds bij ons zijn.

Medio 1998

Hezelburcht verhuist naar Brabantse Poort

Hezelburcht groeit uit haar monumentale pand! Het kantoor aan de Lange Hezelstraat wordt medio 1998 echt te klein. Bovendien is het steeds lastiger om te werken vanuit de drukke binnenstad. Het kantoor verhuist daarom naar het beter bereikbare Nijmegen-Dukenburg. Eind 1998 kende Hezelburcht in totaal acht medewerkers.

Eind 2000

Hezelburcht vestigt zich in bosrijk Dekkerswald

Bijna drie jaar later besluit Marc het kantoor te verhuizen naar Dekkerswald. Met een team van elf man sterk verhuist Hezelburcht eind 2000 naar het bosrijke gebied van Groesbeek (nabij Nijmegen). De inspirerende, natuurlijke omgeving biedt veel ruimte voor groei en ontwikkeling.

Eind 2001

Mijlpaal: tweede vestiging opent in Helmond

Met de overname van subsidieadviesbureau Croy is de tweede vestiging van Hezelburcht een feit. Vanaf 2003 verdwijnt de naam Croy naar de achtergrond. Dankzij de overname verdubbelt het aantal medewerkers van Hezelburcht. De ruim 20 specialisten werken naast de industrie en ICT ook steeds vaker voor publieke organisaties.

Medio 2004

Introductie van LSH-expertise met kantoor Amsterdam

Drie jaar na het openen van de tweede vestiging volgt de opening van Hezelburcht haar derde vestiging. Het voormalige in LSH gespecialiseerde Biotop wordt in september 2004 officieel onderdeel van Hezelburcht. Het bedrijf krijgt niet alleen een nieuwe expertise erbij, maar ook een kantoor in de hoofdstad.

2005

Hezelburcht viert haar 10-jarige jubileum

Een feestelijk moment om terug te kijken op de groei en ontwikkeling van Hezelburcht. Begonnen als eenmanszaak in 1995 is het bedrijf inmiddels gegroeid tot een onafhankelijk adviesbureau met ruim 40 medewerkers. Dit moet samen gevierd worden!

2007 - 2008

Tweede vestiging in de Randstad is een feit

Met het groeiende kantoor in Amsterdam en de overname van Fynamics en PWL Eurosubsidies groeit Hezelburcht uit tot een van de grote spelers in subsidieadvies van Nederland. Met de introductie van de vestiging in Den Haag is Hezelburcht met 50+ medewerkers ook sterk vertegenwoordigd in Holland.

Medio 2008

Vestiging Helmond verhuist naar centrum Eindhoven

De verhuizing van Helmond naar de Paradijslaan in Eindhoven is een mooi, nieuw hoofdstuk binnen de zuidelijke tak van Hezelburcht. De specialisten breiden hun netwerk uit in de innovatieve omgeving van het dynamische Eindhoven.

2010

Hezelburcht viert 15-jarig bestaan

Samen al 15 jaar sterk! Na verschillende overnames en interne groei is Hezelburcht inmiddels een volwaardig bedrijf, met specialisten over het hele land. Samen met alle collega’s wordt er daarom feestelijk stilgestaan bij deze mooie mijlpaal. Op naar het volgende jubileum!

Medio 2011

Hoofdkantoor verhuist terug naar Nijmegen

Na elf jaar genoten te hebben van de bosrijke omgeving van Groesbeek, verhuist het hoofdkantoor van Hezelburcht terug naar Nijmegen centrum. Het voormalige pand van de HAN met de authentieke collegezaal wordt verbouwd tot een modern kantoor.

Eind 2012

Hezelburcht opent kantoor in dé Europese hoofdstad

Brussel, hét kloppende hart van de Europese Unie. Voor Hezelburcht en haar relaties is het steeds belangrijker om fysiek aanwezig te zijn in de politieke kern van Europa. Vanuit Brussel vindt er lobby plaats en werken we aan ons internationale netwerk.

Medio 2013

Hezelburcht verhuist naar High Tech Campus

Kantoor Eindhoven groeit en het pand in het levendige centrum wordt al snel te klein. Het kantoor besluit daarom te verhuizen naar het hart van de Brainport regio: de High Tech Campus. Omringd door bekende bedrijven als Philips en ASML is dit een inspirerende omgeving met innovatieve buren.

Begin 2014

Hezelburcht treedt buiten Europees continent

Hezelburcht heeft steeds meer opdrachtgevers in het buitenland. Met een focus op Europa, verzorgen de specialisten ook steeds meer aanvragen in continenten als Amerika, Azië en nu ook Afrika. Leuk feitje: in 2014 is de eerste Afrikaanse subsidieaanvraag toegekend.

Begin 2015

Hezelburcht viert 20 jaar!

Twintig jaar na de oprichting van Hezelburcht staat er een gedegen bedrijf met vijf vestigingen. Met alle 70 specialisten viert Hezelburcht haar porseleinen jubileum met een weekend in Valkenburg. Er wordt met trots teruggekeken en geproost op de toekomst!

Begin 2017

Eerste keer wintersport als bedrijf

Met twee volle bussen vertrekken we samen naar Wörgl in Oostenrijk. Gezellig met alle vestigingen wintersporten en feesten. De helft staat hier voor de eerste keer op latten! Een geslaagd uitje waarbij veel wordt gelachen.

Eind 2018

Hezelburcht breidt uit naar Zwitserland

Naast de aanwezigheid op belangrijke medische en technische beurzen in Bern, Basel en Zürich opent Hezelburcht een subsidiedesk op de Universiteit van Zürich. Het innovatieklimaat van Zwitserland sluit naadloos aan bij het DNA van Hezelburcht. Onze impact groeit in de Zwitserse markt.

Begin 2020